Effektiv telefoni

Många har kanske hört begreppet ”ip telefoni” utan att egentligen riktigt veta vad det innebär. IP står för Internet Protocol som är ett språk som används på internet. Ip telefoni innebär att man använder sig av telefonen för att kommunicera vid internet. För er som företag är det användarmässigt ingen konkret skillnad mellan ip telefoni för företag och traditionell telefoni. Man använder samma nätverk för ip telefoni som man använder för vanligt surfande på internet. Er telefoni och internet-uppkoppling kommer helt enkelt att fungera via samma anslutning.

Vilka fördelar erbjuder ip telefoni för företag?

Ip telefoni har många fördelar jämfört med fast telefoni. Dels är det mycket billigare och ni kan sänka er kostnader för att kommunicera på alla nivåer. Dels får ni mycket mer flexibilitet i er telefoni. Med ip telefoni kan ni skaffa en rad smarta lösningar till ert företag. Ni kan alltid ringa så länge ni har internet, vare sig ni är i sommarstugen eller gör affärer utomlands. Ni kan alltid anpassa er företagstelefoni enligt era önskemål och krav. Varje medarbetare kommer att få ett eget konto och det är enkelt att lägga till och ta bort användare allteftersom personalstyrkan ändras. Om någon skickar en fax till ert företag kan ni automatiskt omvandla faxen till en PDF-fil. Med ip telefoni för företag är alla telefonsamtal gratis och ni får ett obegränsat antal linjer till er telefonväxel. Ljudkvalitén med ip telefoni är alltid högkvalitativt så det är alltid enkelt för era medarbetare att kommunicera.

Gratis biltjänst

När man kör bil är telefon det sista man bör hantera. Det är nu till och med olagligt att göra så. Vissa företag inom telefoni erbjuder gratis svarsservice när du kör bil. Implementeringen är enkel och när man via en app har angivit att man kör bil, får man alla sina meddelanden via sms eller mail när man väl kommer fram. Detta är en smart funktion som ökar säkerheten.

Telefonväxel i molnet

Det har skett en revolution inom ip telefoni för företag! Gamla PBX-tjänster försvinner alltmer och telefonsystem i molnet tar över. Molnbaserade växlar har lite olika namn men det som kännetecknar denna typ av växel är att man hyr tjänster efter det behov man har. En webbaserad telefonväxel går också att kombinera med Skype for business. Ni måste ha ett stabilt internet och en bra hårdvarubrandvägg för att få optimal samtalskvalité.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *