Efterfrågan på företagslarm ökar

Efterfrågan på företagslarm ökar

Fler och fler företag skaffar inbrottslarm för att öka säkerheten för sina anställda. Många företag har dyrbara maskiner och IT-utrustning som kan vara begärligt stöldgods för många tjuvar. Det kan handla om datorer, skrivare och annan utrustning som ibland kan vara värd flera miljoner kronor på svarta marknaden. Det är nästan omöjligt att helt skydda sig från inbrottstjuvar men genom att installera ett företagslarm så reducerar man betydligt risken för inbrott. Även restauranger, hotell och affärer har nytta av företagslarm, det ökar känslan av trygghet för både personalen och gästerna, särskilt om företagslarmet är kopplat till en kamera. 

Vilket företagslarm är bäst?

Det finns många olika företagslarm på marknaden så det är viktigt att göra lite efterforskningar innan man väljer företagslarm. Man kan alltid leta information på internet och läsa tester som är gjorda på olika företagslarm. Kontakta också några olika företagslarmleverantörer för att se vad de har att erbjuda och vilken prisnivå företagslarmen ligger på. Ibland kan det skilja flera hundra kronor i pris för samma företagslarm hos olika leverantörer. Det finns ingen anledning att betala överpris men ibland kan ett företagslarm verka billigare än det egentligen är. Till exempel kanske vissa larmföretag erbjuda abonnemang med väktarutryckning och därför är deras priser högre. 

Företagslarm med abonnemang 

Det finns många fördelar att ha ett företagslarm med abonnemang. Som företagare betalar du en fast avgift varje månad. I gengäld får du ett företagslarm som är kopplat till en larmcentral. På larmcentralen finns personal som hela tiden är beredda att skicka ut väktare till företaget om företagslarmet skulle aktiveras. Det finns personal dygnet runt så det spelar ingen roll när inbrottet sker. Har ni också videokameror installerade så kan personalen på larmcentralen hela tiden se vad som försiggår i era lokaler och vidta nödvändiga åtgärder om det skulle behövas. 

Företagslarm med smarta tjänster 

Många larmföretag erbjuder företagslarm med smarta tjänster. Det innebär till exempel att ni på företagen kan installera fjärrstyrda eluttag, kameror med högupplösning och lås som kan öppnas och stängas på distans. Man kan även installera rörelsedetektorer eller kameror för att upptäcka rörelser i företagslokalerna. En del företagslarm har siren men det finns också tysta företagslarm som är utrustade med en speciell typ av högtalartelefon som automatiskt kopplas upp mot larmcentralen när larmet går igång. Du kan också kombinera företagslarmet med skalskydd som är ett skydd för fönster och dörrar för extra säkerhet. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *