Handla skor till hösten

Handla skor till hösten

Hösten är här och det är dags att plocka fram bootsen eller ge sig ut på jakt efter nya. När du ska handla skor till hösten är boots definitivt en gångbar skotyp! Varje år är de populära och så även i år. Det finns dock flera olika stilar och du bör ha åtminstone två eller tre av dessa i din garderob.

Vardagsboots

Det finns ett stort utbud av vardagsboots att välja mellan, vilket du snart blir varse när du ger dig ut för att handla skor. Vissa män och kvinnor bär sina boots under såväl hösten som vintern. De håller dina fötter varma och redo i det bistra vädret, samtidigt som de har ett stiligt yttre. Ett av de mer populära valen av vardagsboots är de så kallade chelseabootsen, som har blivit allt mer populära på senare år.

Chukkaboots

Chukkaboots har blivit populära först under de senaste fem åren. De har en kortare ankel och är lite mer ostrukturerade än de skor som tillhör kategorin vardagsboots. De flesta chukkaboots kan du bära under tre av årets fyra årstider. Då de är för tunna och korta för att bäras på vintern, bör du hålla dig till att använda dessa under vår, sommar och höst. Om du har tänkt handla skor av denna typ bör du hålla utkik efter Clarks, som tillverkar en klassisk variant av dessa boots.

Dressade boots

Dressade boots kan du bära såväl på hösten som på vintern. De gör sig utmärkt tillsammans med din kostym eller klänning, men passar lika bra till de kläder du bär till vardags. De funkar även bra ihop med mörka jeans för en lite uppgraderad vardaglig look. Eftersom många av dessa boots i grund och botten bara är en finare version av ett par arbetsboots, smälter skorna lätt in i olika sammanhang. Du kan vara uppklädd eller nerklädd – dressade boots är ett utmärkt val för de flesta kontorsmiljöer.

Vårt tips är därför att du bör handla skor ur alla tre ovanstående kategorier. Genom att göra detta har du ett par stiliga boots för alla tillfällen och för alla årstider!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *