ID skanning

ID skanning

Under senare år har ID skanning blivit otroligt populärt och används idag av många typer av företag, från banker och flygplatspersonal till skolor med flera. ID skanning är ett effektivt och enkelt sätt att snabbt avgöra om någon använder sig av ett fejk-ID eller om de har ett riktigt. Men det är inte allt man ser med ID skanning. I real-tid får man dessutom upp mer information om personen än vad som är präglat på själva passet, körkortet eller legitimationen. Det kan röra sig om:

  • Adress
  • Födelsedatum
  • Längd
  • Ögonfärg

För företag som ständigt behöver säkerställa kunders identitet på ett smidigt och enkelt sätt, är ID skanning en av de optimalaste lösningarna. Det går snabbt, är enkelt att implementera och det är möjligt att verifiera fler än 8 000 olika dokument.

ID skanning – inte bara för identifikationskort

Med hjälp av ID skanning har företag inte bara möjlighet att verifiera personers identitet. Man kan även skanna andra typer av dokument, som räkningar och liknande. Genom en enkel manövrering säkerställer systemet om dokumentet är äkta eller falskt samt ger mer värdefull information. Idag används ID skanning i hela 244 länder, vilket är i stort sett hela världen. Systemet klarar av att läsa nästintill alla typer av pass, ID-kort och körkort med vissa undantag. Beroende på ID skanner-system, finns det möjlighet att hitta ett sådant som fungerar med egna widgets, medan andra kräver en mer specifik interaktion.

Så fungerar ID skanning i praktiken

Att implementera ID skanning till sin verksamhet är inte särskilt svårt, rent praktiskt behöver man sätta igång själva maskinen. Man läser sedan ID-kortet (körkort, ID eller pass) genom streckkodsläsaren och då visas all information i realtid på skärmen. Skulle identifikationskortets datum ha utgått syns det som ett alarm. Man ser även direkt om ID-kortet är giltigt och äkta.

För företag som exempelvis Systembolaget är ID-skanning ett effektivt sätt att snabbt och enkelt säkerställa kundens ålder utan att behöva fundera på om personen är över 20 eller inte. Idag finns det flera typer av ID skanner-maskiner, både handhållna eller integrerade i kassasystemet. ID skanning underlättar säkerhetskontrollen av nya och befintliga kunder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *