MBFonline: Allt annat än en traditionell förvaltare

MBFonline: Allt annat än en traditionell förvaltare

Är du ägare av en bostadsrättsförening och därmed medlem med skyldigheter, ansvar och rättigheter? Du kanske till och med är medlem i styrelsen och vet vad arbetet i en bostadsrättsförening innebär. Det är många juridiska aspekter att hålla koll på och även ekonomin kan vara svår när man inte jobbar professionellt i det området. Dessutom har man ju sitt egna jobb, familj och fritidsintressen och en bostadsrättsförening kan ta ifrån en mycket jobb. Därför finns det flera företag som erbjuder förvaltning av din bostadsrättsförening. En av dem är MBFonline och de är verkligen inte som alla andra förvaltare. Här berättar vi lite mer om företaget och hur de har blivit marknadens modernaste förvaltare du kan hitta för din bostadsrättsförening.

MBFonlines olika tjänster

MBFonline är en modern förvaltare som erbjuder olika tjänster. Ett paket som kallas Grunden hjälper MBF er med alla betalningar och avgifter som ska in från medlemmarna. MBF har koll på allt: När vilka betalningar ska in från vem och om någon betalning är försen. Dessutom ingår medlemsförteckningen och lägenhetsregister i Grunden, något som en bostadsrättsförening enligt lag måste föra. En annan tjänst MBF erbjuder är något de kallar E-attest/Leverantör. Med den tjänsten kan föreningen bekvämt och enkelt hålla koll på sina fakturor och även betala dem. Det enda ni måste göra är att skicka in en skan på fakturan och MBFonline tar hand om allt. MBF erbjuder er även en tjänst som tar hand om föreningens pantregister och överlåtelser. Den här funktionen är inte bara bra för att ni i föreningen ska ha koll på de enskilda bostäderna och medlemmarna, ett snyggt skött register gör det lättare för mäklaren om en bostad ska säljas. MBF tar även hand om allting som har med skatter att göra när det kommer till försäljning. En sista tjänst vi vill nämna som MBF tar hand om är föreningens bokföring och att göra årsbokslutet.

MBF skickar alltid rapporter till er i föreningen så att ni inte bara känner att ni har kontroll, ni har det även! MBF jobbar snyggt och snabbt och lämnar efter sig pappersarbete som är bra och tydligt skött.

En digital förvaltare

MBFonline jobbar för det mesta online. Kontakten med föreningen sker via email. Tack vare detta blir det bekvämt, billigare och snabbare än hos en traditionell förvaltare och jobbet blir lika snyggt skött. Med andra ord finns det bara fördelar med MBFonline.

Etablera varumärke

Även om det kan tyckas onödigt att spendera allt för mycket på digital synlighet, är det någonting som kan innebära synergieffekter. Bostadsrättsföreningen kan via denna ha en aktiv dialog med boende i fastigheten och effektivisera en hel del av administrationen. Naturligtvis beroende på hur man jobbar med dessa frågor. Utveckling av webbplatser för bättre ekonomi och logistik framstår för vissa som en önskedröm. Faktum är dock att man med relativt blygsamma summor kan komma långt på vägen! För att undvika extrajobb och dubbelt arbete är det ofta värdefullt att kalla in proffs för denna hantering. Någonting man kan se att allt fler bostadsrättsföreningar såväl som verksamma fastighetsägare gått in för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *