Misstagen du vill undvika när du städar

Misstagen du vill undvika när du städar

Kan man misslyckas med en städning? Ja, det kan man faktiskt och det finns några vanliga misstag som gör att det inte blir så rent som det borde. Genom att undvika dom vanligaste städmissarna kommer du garanterat att märka skillnad på slutresultatet. Dom flesta misstagen är enkla att rätta till och vilka dom är och vad du kan göra för att få enklare städning finns att läsa nedan.

För mycket rengöringsmedel

Ett av dom vanligaste misstagningen inom städning är att använda alldeles för mycket rengöringsmedel. Ju mer medel desto renare? Nej, det stämmer inte, utan det kan snarare ge omvänd effekt. Den som använder för mycket rengöringsmedel får inte helt sällan en fet och ful hinna över området som torkas – något man gärna vill undvika.

Även i tvättmaskinen är det många som tar till med alldeles för mycket tvättmedel. Oavsett om det gäller skurmedel, tvättmedel, diskmedel eller något annat som används för någon form av rengöring bör du alltid se till att använda doseringsanvisningarna som finns på förpackningen. Att dosera med ögonmått, och alldeles för mycket, gör ingen nytta alls.

För mycket vatten

Ett annat vanligt misstag vid städning är att för mycket vatten används. Speciellt golv är extra känsliga mot vatten och kan göra stor skada. Det blir förvisso rent men konsekvenserna kan bli stora med tiden. Oavsett om du ska skruva golven eller torka av en köksbänk är det klokt att vara sparsam med vattnet.

Torka gärna med fuktad trasa eller mopp – men se till att inget överflödigt vatten ligger kvar. Ser det blött ut kan det vara bra att gå efter med en torr trasa så att överflödet sugs upp snabbt.

Nedifrån och upp

Börjar du din städning med att dammsuga golvet? Då bör du tänka om, i alla fall dom gånger du planerar att dammtorka också. Börjar du med golven för att sedan torka av bänkar, fönsterbrädor, möbler och annat kommer damm och smuts från dessa ramla ner på det nystädade golvet och du kommer att få avsluta med ytterligare en dammsugning.

En bra regel vid städning är alltså att börja uppifrån och jobba sig nedåt mot golvet. På så vis slipper du börja om precis när du blivit klar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *