Nya SMS-lån

Nya SMS-lån

Det har dykt upp många nya SMS-lån på den svenska marknaden för snabblån. Sedan SMS-lånet dök upp 2006 har mängden företag som erbjuder SMS-lån mångdubblats. Även om de alla erbjuder samma sak, snabba pengar, skiljer de sig åt på många sätt. Ett antal mindre seriösa aktörer har försvunnit från marknaden.

Detta innebär inte att det är en högre risk att låna från en ny aktör. Varje år dyker det upp en handfull nya SMS-lån. Det låter kanske inte så mycket men med tanke på att vi länge haft ungefär så många traditionella långivare, det vill säga storbankerna, är det ändå ganska mycket. Vissa har bra villkor, andra har mindre bra villkor. Vi ska gå igenom vad det innebär att låna pengar via ett nytt SMS-lån.

Är det säkert med nya SMS-lån?

Det är varken mer eller mindre säkert att teckna ett nytt SMS-lån jämfört med ett gammalt. Om man ska hårdra det är alla SMS-lån ganska nya eftersom de bara funnits i Sverige i drygt 12 år. Men med nytt menar vi här SMS-lån som dykt upp under 2018 så låt oss fokusera på det. 

Många gör en tankevurpa när de tror att det är mindre säkert att ta ett nytt SMS-lån än ett lån från en aktör som funnits på marknaden ett tag. Kanske är det på sitt sparande man tänker. När man spar eller placerar pengar vill man så klart att de ska vara trygga. När du tar ett SMS-lån däremot är det du som får pengarna och det är långivaren som bär risken. Långivaren riskerar att du inte ska kunna betala tillbaks men det är du som har pengarna. 

Skulle långivaren drabbas av finansiella problem och gå i konkurs innebär det inte någon ökad risk för dig som låntagare. I ett sådant läge kommer troligtvis bara ditt lån att säljas vidare från konkursboet till en annan bank. För dig som låntagare innebär det inga förändringar i lånevillkoren och du kan aldrig hamna i en situation där du tvingas betala tillbaks hela lånet direkt. Dina avtalsvillkor gäller även om långivaren går i konkurs.

Vad ska man tänka på om man tecknar ett nytt SMS-lån?

När du tecknar ett av de nya SMS-lånen gäller det att tänka precis som när du tecknar vilket lån eller SMS-lån som helst. Undersök och jämför villkoren noga. Titta på hur hög räntan är och vilka avgifter som gäller. Det skiljer mycket mellan de olika aktörerna. Precis som med tidigare lån finns det både bra och mindre bra nya SMS-lån.

Den enda nackdelen med nya SMS-lån är att det finns begränsat med kundrecensioner. Du vet kanske därför inte hur bra kundtjänsten är. Därför är det extra viktigt att jämföra nya SMS-lån innan du ansöker för att försäkra dig om att du väljer det bästa SMS lånet.

Hur hittar man nya SMS-lån?

Vi har gjort det enkelt för dig att hitta nya SMS-lån. Vi har sammanställt en lista med alla nya SMS-lån för 2018. Där kan du se vilka olika långivare som finns och vilka villkor som gäller. För att läsa mer om de nya SMS-lånen klickar du dig vidare till respektive långivare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *