Plugin till WooCommerce interagerar med Per Damgård

Per Damgård är ett danskt logistikföretag som levererar varor över hela Europa. För de E-butiker som använder detta logistikföretag finns fördelar i att använda ett plugin till Per Damgård WooCommerce. Ett plugin som gör att logistikordrar helt automatiskt kan skapas utifrån de uppgifter som kunderna anger. Ett sätt att därmed minska den tid som läggs på administration av orderhantering.

Så fungerar Per Damgård med WooCommerce

När en person väljer att handla från en E-handel kommer kunden att ange personuppgifter, leveransadress och andra uppgifter som används för ordern. Ett plugin som installeras till WooCommerce (Woo Pacsoft Unifaun) skickar vidare denna information till Unifaun. Där sker en interaktion som innebär att en logistikorder skapas utformad utifrån att användas av Per Damgård transportbolag. Det enda som krävs är alltså att logga in och skriva ut dessa logistikordrar varpå de kan användas vid transport via detta bolag.

Även andra logistikföretag

Ett stort antal logistikföretag är kopplade till Unifaun vilket innebär att de E-handlare som använder denna ”logistikplattform” kan välja vilket logistikföretag som ska användas. Det plugin som används sänder över informationen och det är sedan upp till användaren att avgöra vilket logistikföretag som ska användas för att få ordrar till dem.

Installation av WooCommerce plugin till Per Damgård

  • Nedladdning
    Nedladdningen sker snabbast direkt via WordPress. Inloggad på webbplatsen går det att se alla aktiva plugin via ”Plugin”. Det är även här som det går att söka upp olika plugin och ladda hem dem.
  • Installering
    Efter nedladdning behöver installering ske. Det kan ske direkt efter nedladdning alternativt i efterhand genom att klicka på ”Plugin” och sedan på ”Installera” vid detta plugin.
  • Aktivering
    Sista steget är att aktivera orderkoppling vilket innebär att information från WooCommerce tillåts skickas direkt till rätt konto på Unifaun varpå en logistikorder till Per Damgård skapas. Detta sker genom att tjänsten Orderkoppling beställs hos Unifaun. När detta är genomfört kommer en API-nyckel att skickas ut av företaget. I inställningar anges både inloggningsuppgifterna till Unifaun samt denna API-nyckel. På detta sätt skapas den automatiska interaktionen mellan de olika programmen. Det är upp till användaren att välja om detta alltid ska ske automatiskt eller om överföring ska ske genom att det aktiveras manuellt.

Det är enkelt att ladda hem, installera och koppla kontot. Men behövs hjälp kan support ges via telefon eller mail.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *