Profilreklam för din verksamhet – vad och var?

Nutidens konsumenter blir exponerade för enorma mängder reklam från TV, tidningar och radio. Företag söker därför hela tiden nya vägar för att kommunicera med deras kunder. Profilreklam har blivit otroligt populär eftersom den är kostnadseffektiv samtidigt som företagen kan kommunicera sin visuella identitet till kunderna på ett enkelt sätt. Genom att använda profilprodukter blir dina kunder eller personal ambassadörer för ert företag.

Hur fungerar profilreklam?

Profilreklam går ut på att man ger bort något gratis till sina kunder. Oftast brukar det vara en produkt med företagets logga eller en bild som associeras till företaget. Man ger alltså bort en produkt som kunden kan använda i sitt dagliga liv. Helst en sak som man ofta får användning av. Nästan alla svenskar har en eller flera profilprodukter hemma och undersökningar visar att mer än hälften av alla använder en profilprodukt varje dag.

Det gäller att hitta en produkt som ligger i linje med vad ditt företag står för. Man ska undvika produkter av dålig kvalité eftersom du som företag vill bli associerad till positiva värden. Produkten ska givetvis inte heller vara för dyr.

Att visa kunder eller personal uppskattning i form av en liten present brukar alltid uppskattas.

Exempel på profilreklam

Det finns tusentals olika produkter som kan användas i profilreklam. Nästan allting som man använder kan bli en profilprodukt om man trycker upp en logga på det, bara fantasin sätter gränserna. Man kan också profilera själva förpackningen som produkten levereras i.

Den produkt som förmodligen används allra oftast är pennor. De är billiga i produktion och något som vi alla använder i stort sett varje dag. Andra exempel på profilprodukter är paraplyer, korthållare, USB-minne, golfbollar och termosar.

När man beställer profilprodukter så brukar det vara smart att beställa många exemplar redan från början. Det blir nämligen billigare pris ju fler du beställer.

Var beställa profilreklam?

Det finns många olika ställen att beställa profilreklam från. Man kan gå till ett tryckeri som trycker upp kläder med tryck eller en reklampenna. Man kan också beställa profilreklam på nätet. Då kan du beställa i lugn och ro från ditt eget skrivbord utan att lämna kontoret. Du kan göra allt ifrån design till betalning direkt i din dator. Det är enkelt att designa produkterna på företagens websidor, du kan välja färg, text och bilder som du vill. Du kan också göra många olika produkter på samma gång vilket sparar in mycket tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *