Ta reda på fakta inför stambyte i Stockholm

Hur mycket kostar det att genomföra ett stambyte i Stockholm, när är det nödvändigt och hur påverkas boende i fastigheten? Inför en så stor renovering är det bra att läsa på ordentligt för att förbereda sig. En renovering som är både omfattande och tidskrävande.

Leta information hos företag som genomför stambyte i Stockholm

Det finns många aktörer i Stockholm som ägnar sig åt stambyte och det brukar finnas mycket matnyttig information att hitta på deras hemsidor. Ofta finns ganska utförliga beskrivningar kring hur dom olika företagen arbetar och vad som erbjuds och dessutom har många även en egen kategori med vanliga frågor och svar.

Det kan vara ett första bra steg till att samla information inför bytet och det är dessutom enkelt att hitta svar på olika frågor och funderingar på nätet.

Anlita en stambyteskonsult

Ett annat bra sätt för att få ännu mer utförlig information inför ett stambyte är att anlita en stambyteskonsult. En sådan kan komma ut på plats i den aktuella fastigheten och då svara ännu bättre på eventuella frågor än vad internet kan. En stambyteskonsult bland annat svara på frågor kring:

  • Hur ett stambyte går till
  • Hur lång tid det kommer att ta
  • Hur dom boende i fastigheten påverkas under arbetets gång

De flesta konsulter i Stockholm kan bokas för ett gratis möte – men det gäller inte alla. Det kan alltså vara bra att kontrollera innan mötet bokas in.

Be om offerter

Det finns som sagt många aktörer som ägnar sig åt stambyten i Stockholm och eftersom det är ett omfattande och kostsamt ingrepp är det klokt att kontakta flera av företagen för att be om offerter. I samband med att offerter samlas in kan det även vara bra att ställa olika frågor till företagen, så som arbetssätt, trolig tidsåtgång och så vidare, för att se vilka skillnader och likheter som finns.

När offerterna för aktuellt stambyte har kommit är det bra att gå igenom dom olika priserna för arbetet i lugn och ro. Väg sedan in den övriga informationen som samlats om företagen och bolla alternativen tillsammans med andra eventuellt berörda – till exempel föreningens styrelse.

Att välja företag inför ett stambyte är ett stort beslut och det är viktigt med ett gott samarbete under hela processen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.