Tips och råd inför val och fastighetsboxar och tillbehör

Fastighetsboxar är en bra investering av flera olika skäl. Det finns olika modeller som passar till dom flesta typer av fastigheter – stora som små och med olika utseenden. Det finns även en hel del tillbehör – vissa som kan vara nödvändiga och andra inte. Nedan följer några tips och råd inför valet av boxar och eventuella tillbehör. Vi på fastighetsboxar.com är proffs på just fastighetsboxar.

Att välja fastighetsboxar

Det finns en hel del att välja bland när det kommer till fastighetsboxar och det viktigaste är såklart att välja en lämplig storlek. Det finns boxar med olika många fack, samt med olika storlekar på facken och utöver det finns även olika material och kulörer att välja bland.

Storleken och antal fack är som sagt viktigast men för att få en trevlig helhet i trappuppgången, där boxarna ska sitta, kan det vara bra att välja ett material och en färg som passar ihop med den nuvarande miljön.

Tillbehör

Vid byte till fastighetsboxar kan det även vara smart att införskaffa några av dom tillbehör som finns att tillgå på marknaden. Även dessa fyller bra funktioner och det går alltid att komplettera med tillbehör eftersom behoven upptäcks.

  • Skärmtak – Ett sluttande skärmtak är särskilt viktigt på fastighetsboxar som monteras utomhus – detta för att skydda från nederbörd. Ett skärmtak kan dock komma till användning även inomhus, till exempel för att undvika att saker, så som reklam, läggs ovanpå boxarna.
  • Inkaststopp – Inkaststopp används för att ”bygga igen” dom gamla brevinkasten, som inte längre kommer till användning när det finns postboxar på plats. Ett brevinkast kan dessutom bidra till värmeutsläpp, kallras, större risk för inbrott och störande ljud, så det är bra att sätta igen dom av flera olika anledningar.
  • Tidningshållare – När brevinkast försvinner till följd av att boxar har monterats är det vanligt att även montera tidningshållare vid respektive dörr i fastigheten. Fastighetsaboxarna är i första hand till för post och med tidningshållare finns möjlighet att få morgontidningen levererad till dörren.
  • Blindskenor – Blindskenor används för att montera igen springan på postfack som inte används, för att förhindra att post och annat hamnar i facket. Skenan monteras på insidan och kan enkelt tas bort vid behov.

Förutom ovan nämnda tillbehör för fastighetsboxar finns även namnskyltar, skyltar för reklam eller ej reklam samt reservdelar i form av låscylindrar och liknande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *