Varför en cykelvagn är ett måste för din familj

Varför en cykelvagn är ett måste för din familj

Att cykla med en vagn är väldigt lätt och smidigt. Det är endast i långa uppförsbackar den extra vikten kan kännas av lite. Att koppla på en vagn efter cykeln är nämligen en enkel lösning för att få med barnen på sin cykeltur. Vagnen öppnar också nya möjligheter och nya aktiviteter. Den underlättar både i vardagen till och från dagis och andra vardagsaktiviteter. På helgerna är vagnen också uppskattat för att göra helgturer. 

Cykelvagn eller cykelsits

Har man bara ett barn kan en cykelsits vara nog. Men har man två mindre barn kan en cykelvagn vara en bra lösning. Den är enklare att ta av och på än en cykelvagn. Man kan tro att det blir tungt och svårt att ta sig fram på cykeln med vagnen på släp. Men det är knappt att det märks. Det är också bra att ha en flagga och reflexer på vagnen vilket gör att den syns bra i trafiken. Vagnarna kan också ha flera små fickor som gör att man kan packa med extra saker. 

Passar den din cykel?

För att använda en cykelvagn behöver man inte ha en avancerad cykel. Vagnen är praktisk för alla cykelmodeller. Det som är smidigt är att man kan ha den på en cykel en dag och ha den på en annan cykel en annan dag. Den är enkel att fästa och ta av. Det gör att den inte är bunden till bara en cykel som cykelstolar ofta är. Cykelvagnen är också praktisk för att den känns mer stabil och är svårare att falla omkull med. 

Om barnen får välja

Som barn är vagnen väldigt rolig att åka i och bekväm att sitta i. Det blir som ett litet äventyr varje gång den används. Det är också betydligt enklare för ett barn att sova i vagnen till skillnad från en cykelsits. En cykel med en cykelvagn blir roligare. Den blir desto mer användbar och en extra accessoar för cykeln. Cykelvagnen kan enkelt packas ihop om man inte vill använda den och den tar inte stor plats att förvara. Precis som hos en cykel finns det många olika modeller på vagnar. Det gör det enklare att hitta den perfekta vagnen för din cykel. Med vagnen kan man dessutom ta en tur med sina barn när det regnar, när det är soligt eller snöar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *