Vilken kategori av teamaktivitet i Stockholm passar er?

Vilken kategori av teamaktivitet i Stockholm passar er?

När en teamaktivitet ska bokas är första steget att avgöra inom vilken kategori som aktivitet ska väljas. Därefter blir det lättare att hitta de som passar bäst utifrån behov, gruppens storlek och prisnivå. I Stockholm går det att hitta temaaktiviteter inom de flesta områden. Vilken kategori av aktivet passar ert företag bäst?

Teamaktivitet mot företagets produkt/tjänst

Målet med teamaktiviteter är generellt att gynna gruppens utveckling och teamets styrka. Men det kan ändå ske med en aktivitet som gynnar företaget. Varför inte göra en reklamfilm tillsammans om en av företagets produkter? En uppskattad och minst sagt annorlunda upplevelse.

Klassisk teambuilding

Inom teambuilding hittas allt från matlagningskurser och vinprovningar till spännande laserdoom och s.k. escape rooms. Det dessa har gemensamt är att gruppen gör en aktivitet tillsammans med målet att stärka gruppgemenskapen. Det finns däremot viss skillnad på de olika begreppen och därmed även vilka aktiviteter som erbjuds inom de olika kategorierna.

  • Teambuilding – Teamaktivitet med målet att stärka gruppkänslan
  • Teamaktivitet – Alla aktiviteter som utförs i grupp
  • Kickoff – Upplevelse som framförallt utförs inför en ny säsong eller nytt projekt. För att skapa ett tydligt avstamp mot vad som kommer.

Svårt att välja? Kontakta ett eventbolag i Stockholm. De flesta är aktiva inom alla dessa områden.

Self-run – När tiden inte är avgörande

Self-run är en teamaktivitet som är billig att genomföra och flexibel gällande tid och plats. Det är därmed lätt att boka en aktivitet var än gruppen befinner sig i Stockholm. Detta genom att handledaren bara behöver ha telefonkontakt. Olika uppdrag ges via telefonen och det gäller att så fort som möjligt lösa dessa kluriga uppdrag.

Digitala aktiviteter – När det inte går att träffas

Under vårvintern 2020 ändrades förutsättningarna för att kunna träffas och genomföra aktiviteter tillsammans. Coronapandemin pressade fram andra lösningar – många digitala. Detta gällde även aktivitetsbranschen som snabbt fick lägga upp sitt utbud till mer digitala lösningar.

Om gruppen inte kan åka till aktiviteten – får aktiviteten åka till gruppen. Många grupper som testat på dessa digitala alternativ har sett fördelarna och till stor sannolikhet kommer utbudet av digitala teamaktiviteter öka allt mer över tid.

Var bokas teamaktivitet i Stockholm?

Det finns aktivitetsföretag i Stockholm som kan anordna allt från aktiviteter och boende till transport och mat. En del hotell har även liknande service, vilket då sker i samarbete med olika aktivitetsföretag. Fördelen att låta en aktör ordna med allt är framförallt smidigheten för kunden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *